DEWAN RAKYAT ZAHIR UCAPAN PENGHARGAAN KEPADA SETIAUSAHA DEWAN RAKYAT
control 1control 2control 3


KUALA LUMPUR, 5 Dis -- Dewan Rakyat hari ini menzahirkan ucapan terima kasih kepada Setiausaha Dewan Rakyat Datuk Rosmee Hamzah yang akan bersara pada Februari tahun hadapan.

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Nga Kor Ming menyampaikan ucapan itu mewakili ahli-ahli Parlimen sebelum Waktu Pertanyaan-Pertanyaan Menteri dan soal jawab lisan dimulakan.

Menerusi ucapan ringkas itu, Nga berkata segala jasa yang dicurahkan Rosmee selama berkhidmat amatlah dihargai dan akan dikenang sepanjang masa.

“Untuk makluman dewan ini, hari ini adalah hari terakhir Datuk Rosmee Hamzah Setiausaha Dewan Rakyat kita yang bertugas mengendalikan urusan Dewan Rakyat setelah 40 tahun berkhidmat sebagai penjawat awam dan 19 tahun bekhidmat untuk dewan yang mulia ini,” katanya disambut tepukan gemuruh ahli-ahli Parlimen.

Sebelum mengakhiri ucapan itu, beliau menghadiahkan serangkap pantun iaitu: “Di atas bukit tanamnya ubi. Burung tempua buatnya sarang. Bukan budi sebarang budi. Budi baik akan sentiasa dikenang”.

Nga turut mengucapkan Selamat Hari Krismas kepada penganut agama Kristian dan Selamat Tahun Baharu kepada seluruh rakyat Malaysia.

Mesyuarat Ketiga, Penggal Kedua Parlimen Ke-14 bersidang buat kali terakhir hari ini bagi tahun ini selepas sembilan minggu bersidang. -- BERNAMA


Kemaskini terakhir pada: 16 Disember 2019 | Hits: 8284

SPR Malaysia
HRMIS
MyGov
JPM
IIM
JAN
JAN
DBP
E-Vetting
myGov Mobile
eprolehan
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia
Government Procurement Information System
Government Procurement Information System
Bahagian Istiadat dan Urusetia Persidangan Antarabangsa
Kemaskini Terakhir: 29/09/2022.
Paparan menarik, 1024 x 768 dengan Mozilla Firefox 3+, Google Chrome 5+ and Internet Explorer 8+.
2022 © Hakcipta Terpelihara Parlimen Malaysia
Halaman dijana dalam 0.039 saat v5
WEB MOBILE
www.parlimen.gov.my